Stichting Join4Energy

 

Somers sponsort medewerker Guus Gijbels die op 6 juni 2020 op de fiets de Mont Ventoux gaat beklimmen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Samen met zo’n 75 andere helden gaat hij één dag al zijn energie geven om het medicijn tegen deze dodelijke ziekte een stapje dichterbij te brengen.

Energiestofwisselingsziekte
Iedere week worden 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Hun batterij is half leeg, laadt niet op, en loopt snel leeg. Bij veel kinderen zijn ook organen aangetast die veel energie verbruiken zoals de hersenen, het hart en de lever. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen overlijden veel van deze kinderen voor hun 10e verjaardag. Er is nog geen medicijn voor deze ernstige ziekten. Hierdoor wordt 70% van deze kinderen niet ouder dan 18 jaar.

Stichting Join4Energy
Het doel van stichting Join4Energy is het generen van geld om het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte te versnellen en de kwaliteit van leven van de kinderen te verbeteren. Aandacht voor deze zeldzame maar levensbedreigende ziekte is voor ons erg belangrijk.

Voor meer informatie klik op: Join4Energy.

Wilt u Guus, maar vooral deze kinderen een steuntje in de rug geven, dan kunt u Guus sponsoren via deze link.