Living Museum Tilburg - Een atelier voor talentontwikkeling en herstel

 

Ook in 2020 sponsort Somers The Living Museum.

Living Museum Tilburg - Een atelier voor talentontwikkeling en herstel

Visie
Persoonlijk herstel is voor veel mensen een uitdaging en een grote wens. We bedoelen herstel na complexe persoonlijke ervaringen op het gebied van psychiatrie, verslavingszorg, dakloosheid of dagelijks functioneren. Als Living Museum Tilburg ondersteunen we deze wens en uitdaging. Wij bieden geen zorg maar een atelier, een vrijplaats met een open inloop waar mensen in hun eigen tempo en op een eigen manier op zoek kunnen gaan naar hun talenten en hun weg naar herstel. Bezoekers die willen werken aan hun eigen kunst (wij noemen hen ‘de kunstenaars’) beheren dit atelier zo veel mogelijk zelf en zorgen samen voor een veilige, helende en inspirerende omgeving.

Living Museum Tilburg is een vrijplaats en kent geen intakes, indicaties, zorgplannen of eigen bijdrage en wil graag aanvullend zijn op het bestaande aanbod in de zorg. Dit houdt in dat iedereen welkom is en vrij is om zijn of haar eigen pad richting herstel te belopen zoals dat passend is. Living Museum Tilburg biedt een locatie waar men zelf bepaald wanneer en hoe men werkt aan eigen herstel middels het werken aan kunst. Kunstenaars kunnen van dit atelier gebruik maken vooraf, tijdens of aansluitend op het gebruik van de gangbare zorg.

Geef zo veel mogelijk zelf vorm aan je persoonlijk herstel en je talenten. Dat is het motto van de Living Museum Tilburg. Zet als kunstenaar zelf stappen om inspiratie op te doen, je verhalen te delen, je ervaringen en ideeën uit te wisselen, een veilige omgeving te creëren en je talenten te laten zien aan anderen. Maar ook organiseer en beheer deze unieke vrijplaats zo veel mogelijk zelf, samen met andere kunstenaars . Het stuur van de Living Museum is in handen van de kunstenaars die er werken en iedereen kan bijspringen om deze vrijplaats te ondersteunen.